uitspraak rechtbank inzake eis uitbetaling gewerkte uren

06 mei
 

Er is bericht binnen gekomen.

Niet geheel onverwacht is de eis afgewezen. Ik heb het nog niet doorgelezen, dat ga ik zo doen. Wat ik gehoopt had staat er wel in: een keurige opsomming van de zaken waarop het is afgewezen.

Zoals ik al eerder berichtte is deze eerste ronde voor mij als het warmlopen bij een belangrijke wedstijd: een hulpje om te bepalen wat er nodig is om erdoor te komen.
Die opsomming is de wegwijzer naar het hoger beroep. Dat moet in 1 keer goed en daar ga ik me op concentreren.

Ik denk verder dat deze uitspraak ook voor de (stakende) docenten in het MBO van belang is. Zij staken voor meer tijd om het werk af te krijgen en ik toets bij de rechtbank hoe het aan die kant in elkaar zit.

Nu niet in hoger beroep gaan, zou erop neer komen dat de vage CAO door werkgevers wordt uitgelegd als een vrijbrief om de opgedragen werkzaamheden niet gespecificeerd op te leggen en geen afrekening te hoeven maken over de benodigde tijd.
Dat zou hun staking zinloos maken.

 

Er is nog geen deskundige bijgehaald, nog geen getuige gehoord. Er is gebeurd wat ik gehoopt had: we zijn zo snel mogelijk door naar de volgende ronde. Met alle respect voor deze eerste rechter: als we hier al alle registers open hadden getrokken hadden we dat in het hoger beroep opnieuw kunnen doen. Dat stond buiten kijf. Dit gaat een stuk sneller.
 

Helaas moet ik wel proceskosten betalen, 1200 euro en het hoger beroep gaat ook geld kosten. Dat geld heb ik niet. Zo simpel is het. Vriendelijk en dringend verzoek aan alle docenten die zich aangesproken voelen om een bijdrage te leveren. Alles is welkom. Zie iemanddoetiets.nl.

Ik ga het vonnis lezen, ik plaats ik het op mijn site.

Denise