hoeveel indruk maken we???

Mocht de taktiek van de werkgevers iemand nog niet duidelijk zijn: kijk even op de website van de MBO Raad.

 

daar staat……niets over de CAO onderhandelingen, niets over een staking.

Negeren als een lastige vlieg lijkt het devies. Net als de VO Raad dat graag doet.

Men neemt aan, dat als er geen enkele aandacht aan wordt geschonken, de herrie vanzelf ophoudt. Misschien toch een idee om de examens wel af te nemen, maar niet na te kijken?

 

Voordat die organisaties zelfs maar bereid zijn de problemen te erkennen, laat staan hun eigen aandeel daarin toegeven, moet er blijkbaar nog veel luider op een tafel geslagen worden.

 

Om te oefenen heb ik beide Raden en het ministerie van OCW (opnieuw) om hun standpunt over schoolbestuur SCOL gevraagd. Dit keer naar aanleiding van het vonnis van 30 april 2014, waarin duidelijk wordt dat de huidige CAO een ongewenste hoeveelheid ruimte geeft om verrichte arbeid niet te vergoeden. De brief staat op iemanddoetiets.nl_acties_actieverslagen.

De nieuwe CAO voorstellen veranderen daar helemaal niets aan, die dreigen hooguit in datzelfde gat te vallen en dus een wassen neus te zijn.

Tot slot is bewezen dat een schoolbestuur dat een voorbeeldfunctie heeft in het veld, zich niet geneert van elke al dan niet bewust gegeven opening gebruik te maken om uitbetaling van werk te vermijden.

Voldoende gebeurtenissen om een helder standpunt van deze werkgeversorganisaties te vragen.

Geen idee of het helpt, maar er is een redelijke lijst van media aan de verzendlijst van het verzoek gevoegd.

2 Reacties

  1. Zodra aan de misstand dat

    Zodra aan de misstand dat schoolbesturen leraren kunnen overbelasten en zonder betaling overwerk laten verrichten een einde gemaakt is zullen er taken opgeheven moeten worden. De schoolbesturen zullen zeker het beste menen te weten wat blijven moet  en wat weg kan of omgevormd kan worden. Men hoede zich er dus voor te verwachten dat het nieuwe takenpakket qua samenstelling voor de leraren aantrekkelijker zal zijn dan het oude.

  2. Daar ben je zelf bij zou ik

    Daar ben je zelf bij zou ik zeggen.

    De leuke en de minder leuke dingen moeten gedaan worden, daar is niks mis mee.

    Zoals je tegengas leert geven door je taaklast zichtbaar te maken, zo moet je leren om mee te helpen bepalen wat je op je bord krijgt. Dat is ook de insteek van de minister: zij speelt het via de MR. Daar ga ik volgende week pas op in, nu ben ik met de bijeenkomst van donderdag bezig. Vrijdag ga ik uitrusten. Zo plan je ook de rustmomenten.

Reacties zijn gesloten.