discussie op een andere site

Het is hier even rustig; op  het open forum van LIA zijn een aantal docenten me geheel zat en laten dat duidelijk merken.

Dat mag uiteraard.

Ik reageer op dezelfde site zoveel mogelijk alleen op de zaken die direct aan mij gericht zijn. Voor de rest verwijs ik iedereen naar mijn eigen website. Om je behoefte aan het doorlichten van het taakbeleid te laten merken kun je het formulier: inschrijven rechter invullen. Graag of niet. Ik heb al uitgelegd dat MIJN zaken hoe dan ook doorlopen. De lijst is een aanbad om me met jullie zaken te mogen bemoeien.

 

Wat ik niet kon laten om op te merken was dat er onder die zelfde mensen die mij zat zijn  toch wel een aantal waren die zelf opschreven wat voor narigheid er aan zit te komen. Alle  komende narigheid qua maatregelen van de werkgevers wordt  nauwkeurig voorspeld, tot en met de tijdstippen van handelen, maar iets DOEN????

Nee.

 

www.iemanddoetiets.nl

2 Reacties

  1. Is dit de juiste voorstelling

    Is dit de juiste voorstelling van zaken?

    Denise kan al de taken die zij volgens de CAO moet uitvoeren niet naar behoren vervullen binnen de daarvoor gestelde tijd. Dat is haar niet te verwijten want de meeste collegae kunnen dat ook niet. Het schoolbestuur stelt dat ze toch al die taken naar behoren moet vervullen omdat dat in de CAO staat die met de meeste vakbonden overeengekomen is. Denise vindt dat ze van het bestuur onbetaald overwerk heeft moeten verrichten. Haar werkgever vindt dat ze vrijwillig meer dan het aantal uren dat er in de CAO voor staat verricht heeft. Denise is van mening dat ze geen vrijwilligerswerk heeft verricht maar overwerk en dat ze daarvoor betaald moet worden boven op haar overeengekomen salaris.

    Staat er in de CAO iets dat in strijd is met dwingend recht?

    Eist het bestuur iets

    dat niet in de CAO staat

    of waarvan het bestuur ten onrechte meent dat het uit de CAO volgt

    of waarvan het bestuur terecht vindt dat het uit de CAO volgt maar niet acht slaat op de beperkingen die daarbij door dwingend recht worden opgelegd?

    Omdat veel leraren hun taken niet goed kunnen binnen de door de CAO vatgestelde tijd is de uitkomst van de juridische strijd van groot belang voor veel andere leraren.

    De vakbonden zouden daarom Denise moeten bijstaan.

    Overigen zou het kunnen zijn dat ook de vakbonden ter verantwoordig worden geroepen wanneer zij een CAO zouden hebben bekrachtigt die in strijd is met dwingend recht.

  2. Het klopt bijna.

    Het klopt bijna.

    De CAO zelf is (nog) niet in strijd met het recht. De uitvoering ervan wel. Dat is ook de reden waarom de minister de afstand kan nemen: de CAO klopt.

     

    De problemen liggen BINNEN de instellingen. Op papier is er bijna niks te vinden en dat moet veranderen. SCOL houdt ook stug vast aan het gegeven dat ik alle klussen afkrijg binnen de gegeven tijd en dat er een redelijke hoeveelheid extra inzet mag worden geeist.

    Dat mag inderdaad. Maar ik stel dat de redelijkheid allang gepasseerd is.

    Om het nog even erger te maken: we staan op het punt om de zaken die de CAO nog enigszins dragelijk maken te verliezen. Dan nog is het niet in strijd met het recht.

    Het is en blijft de UITVOERING van het beleid. daarom acht de commissie onderwijsgeschillen zich ookniet bevoegd. Zij gaan daar niet over. ZIJ toetsen alleen of het op papier binnen de cao valt.

    Op papier klopt dat, de praktijk is het strijdpunt. Met de nieuwe aankomende CAO wordt het nog erger: er zijn nog vagere kaders en er is nog meer mogelijkheid om binnen die kaders naar believen te goochelen met uren en cijfers.

     

Reacties zijn gesloten.