rechtszaken

Collega's,

een bescheiden update: de advocaat en ik zijn het eens dat het van wezenlijk belang is dat de eenmaal aangedragen zaken zo schoon en duidelijk mogelijk afgehandeld worden.

Dat houdt in dat er aanstaande donderdag alleen over een eventuele ontbinding gesproken gaat worden.

Het meest voorkomende misverstand bij dit soort dingen is, van de rechtbank uitspraken te vragen over onderdelen die niet ter zake zijn. Daarmee graaf je heel snel je eigen graf, daar passen we voor op.

Elk stukje zal apart aangedragen worden. Deze advocaat heeft zich bereid verklaard mij ook bij de volgende stap te vertegenwoordigen. Dat was voor mij erg belangrijk om uitgesproken te hebben.
Zodra er een duidelijke uitslag van de zitting, meld ik wat de volgende stap is.
Bij deze eerste procedure is geen mogelijkheid van beroep. Dus linksom of rechtsom gaat dat niet veel extra tijd kosten.

Voor de volgende kwestie zal ik ook vragen of er mensen uit belangstelling aanwezig willen zijn. Dat zal over een maand of twee, maximaal drie zijn.

Roep je collega's aub op ieder naar zijn/haar eigen vakbond aan te geven dat ze protest aantekenen tegen voortzetting van overleg zonder de AoB.

Willen de bereidwilligen consequent tijdschrijven?
Sommige dingen hebben nu eenmaal een lange adem nodig. Dit is er 1 van.

Denise

3 Reacties

 1. Beste Denise,

  Beste Denise,

  Hier kan ik geen touw aan vastknopen. Je bent kennelijk verzeild geraakt in een nare rechtszaak en het is prima dat je met huid en haar je rechten verdedigd. Ik heb van nabij zulke gevallen meegemaakt en weet van de woede en onmacht die dat veroorzaakt. Maar probeer ook wat afstand te houden en vraag je af welke aspecten een publieke reactie verdienen en welke dingen je beter privé kunt houden.

  Sterkte en succes. 

 2. @hendrikush

  @hendrikush

  Als ervaringsdeskundige (sic) sprekend. Denise heeft groot gelijk dat ze collega's oproept in de rechtszaal aanwezig te zijn. Denise, laat maar weten wanneer en waar, ik doe mijn best om er te zijn. 

 3. collega’s

  collega's ik vergat even dat niet iedereen voorgaande stukjes heeft gelezen. Dit speelt al 1,5 jaar. De werkgever doet al net zo lang alle mogelijke moeite om dit zo stil mogelijk te houden. De rechtszaak slaat op mij persoonlijk; de kwestie raakt iedere docent in Nederland. Dat is geheel niet overdreven. Hoelang blijf je het normaal vinden, dat als je je heel hard inzet, daar zeer onfatsoenlijk voor tegemoet getreden wordt? Waarom zou niet elke docent mogen meegenieten van het feit dat een christelijk schoolbestuur een docente wiskunde aan het VMBO, die aantoonbaar goed is in haar werk, eruit wil gooien? Met als enige ( niet onderbouwde)reden: we kunnen er niet meer op vertrouwen dat ze haar werk doet. Dat je dit soort zaken niet wenst te weten moet jij weten. Ik ben voorstander van aparte cao' s voor collega's die alles slikken en normaal vinden en collega's die respect en fatsoen eisen. Zoek even op: stockholmsyndroom. Goed lezen en een aantal zaken in onze arbeidsomstandigheden vergelijken met andere branches. Met name de manier waarop ''overleg'' wordt gevoerd en hoe de omschrijving van genomen besluiten is. Je mag mij bot vinden, daar heb ik geen problemen mee. Ik spreek uit ervaring dat elke vorm van misbruik pas stopt als je er mee naar buiten komt. Zolang je meewerkt aan het wegstoppen, werk je mee aan het in stand houden. Denise

Reacties zijn gesloten.