Doekle’s verzoek

Een tweet van de door mij gevolgde Doekle Terpstra (@doekle_terpstra) komt voorbij.

"Schrijf artikel voor een boek over "duurzame inzetbaarheid van werknemers". Suggesties, tips, ideeen of wat dies mee zij, zijn zeer welkom!"

Ik vraag me af hoe iemand een artikel over welk onderwerp dan ook kan gaan schrijven als hij nog geen idee heeft waar wat de inhoud zou moeten zijn. Ik ga eens een boek over schaatsen schrijven, heeft iemand suggesties? 

Bij nader inzien past het allemaal exact in de wereld van bestuurders en politici: het gaat niet om de kennis, maar om de kennissen die men heeft. Heb je genoeg kennissen, dan word je gevraagd een artikel te schijven over een onderwerp waar je niks van af weer, voorzitter van een schaatsclub te worden, van een hbo-instelling en voor hem in zijn dromen straks minister of zo.

Er zijn genoeg mensen die reageren op de tweet overigens. Iemand schrijft:

Ik weet dat in ieder geval de topsector Logistiek dit als één van de deelonderwerpen (sociale innovatie) opgepakt heeft 

Mooi, dat geeft vast weer een lijntje naar het topsectorenbeleid en dan kan het herkauwen van ondoordachte voornemens weer verder gaan. Een ander komt met de suggestie literatuur te bekijken over "civility", "harassement" en "bullying".

Knippen, plakken klaar. Zo komt de lulkoek de wereld in, van de boven ons gestelden die menen dat kennis vloeibaar is.

 

 

1 Reactie

  1. Zo lang er in dit land een

    Zo lang er in dit land een omhooggevallen leraar lichamelijke opvoeding zichzelf "ik ben de top van de piramide' mag noemen zonder door het toehorende journaille met hoongelach bedolven te worden, ziet het er niet goed uit. Niet voor het bedrijfsleven, niet voor de overheid, niet voor de zorg en al zeker niet voor het onderwijs. Doekle vindt waarschijnlijk ook van zichzelf dat hij 'de top van de piramide' is. Komt door zijn diplomaatje 'sosjologie', zijn verleden als vakbondsbobo, en zijn spraakwaterval in de zin van 'stop er vijf centen in en lult tot je hem weer uitzet'. Het is natuurlijk wel heel fijn oms als 'top van de piramide' aan de andere lagen van de piramide 'input' te vragen, er komt altijd wel een antwoord van de elleboogwerkers, zweefliegers, en alle bezemberijders van Nederland. De veren die het oplevert stopt Doekle wel in zijn eigen reet, want ja, je bent niet voor niets 'de top van de piramide'.  Arm land, arm volk, arm onderwijs. 

    hehe, begin van het schooljaar en ik ben helemaal op dreef. 

     

     

Reacties zijn gesloten.