11 Reacties

  1. Maar docenten krijgen het financieel moeilijker…
    ….want de zorgpremie wordt inkomensafhankelijk, de inkomstenbelasting gaat van 52 naar 55 procent en er komt een nieuw toptarief van 65 procent.

    Dat hoort ook bij onderwijs!

    • Beste Hals
      Jij bent wellicht voor-HOSser en krijgt dan een behoorlijk salaris (waar je als leraar overigens ook recht op hebt). Maar zelfs dan zal jij dat toptarief van 65% (vanaf 150.000 euro) niet betalen en het 52% tarief (dat de SP wil verhogen naar 55%) begint bij 54.777 euro per jaar. Daar komt een leraar in de hoogste trede van LD net aan. Die verhoging van het tarief zal jou dan als topverdienende leraar ongeveer 90 euro per jaar kosten. Voor 98% van je collega’s is deze verhoging van het 52% tarief zelfs volkomen irrelevant.

    • Gefeliciteerd Hals
      Gefeliciteerd Hals, dat jij als eenvoudige leraar zoveel verdient dat jij in die schijf van 55% terechtkomt. Hoe heb je dat klaargespeeld? De meeste leraren blijven hier ver van verwijderd.
      En dat toptarief van 65%: Je kunt natuurlijk vanuit andere overwegingen je mening hebben over belastingen, maar vanuit het perspectief van (Beter) Onderwijs zijn hogere belastingen niet verkeerd, integendeel: daardoor is er meer geld beschikbaar voor onderwijs.

      • Dank voor de felicitaties…
        Voor-hossers (en misschien ook wel enkele na-hossers) kunnen in sommige gevallen wel degelijk last hebben van de verhoging van de bovenste belastingschijven.
        Vanzelfsprekend heeft iedereen op dit moment last van te hoge vaste lasten. Hoeveel dagen werken we op dit moment niet voor de overheid? Drie of vier?
        Wat betreft meer geld voor het onderwijs, wél voor de salarissen van de docenten, maar verder kunnen we de meeste problemen oplossen door andere prioriteiten te stellen.

        Maar als U Uw geld wilt geven aan de plannen van de SP, ga vooral Uw gang.
        Ik houd U niet tegen.

        • Hals
          Als leraar wordt jouw salaris betaald uit de belastingpot. In jouw neo-liberale denktrant ben jij dus zelf zo een parasiet waar de mensen in ‘het bedrijfleven’ voor werken.

  2. voor mij als rooie rakker
    …is het een kleine stap om GL, dat het op onderwijsgebied nog niet zo heeft begrepen, in te ruilen voor de SP, die het 100% heeft begrepen.

    Maar de meeste mensen (leraren, ouders, andere bezorgde Nederlanders) die graag beter onderwijs zouden zien zullen op de grotere partijen stemmen en deze niet om een enkel onderwerp inruilen voor de SP. Daarom is het zaak de andere partijen zover te krijgen dat zij zich ook eens wat beter inlezen en bijvoorbeeld het aanpakken van de kleilaag expliciet opnemen in hun programma.

    • Of we moeten mensen
      Of we moeten mensen inlichten welke partij een goed onderwijsprogramma heeft.
      Als alle leraren dit in ieder geval al weten dan kan je veel stemmen winnen.
      Wellicht kan BON een stemadvies geven. Dit rijmt met het politiek neutraal zijn als vereniging zolang het stemadvies beperkt blijft tot wat het beste is voor het onderwijs naar mening van BON.
      Nu BON door de media erkend wordt als een nuttige informatiebron (Buitenhof, Zembla) kan BON wellicht via deze media communiceren met de kiezer.

      Zelf ben ik overigens bepaald geen rooie rakker (ik was het maar ik ben moe geworden van hun veelal erg simplistische naïviteit) maar de kans dat ik deze keer op de SP stem is groot, niet alleen omwille van de onderwijsparagraaf.

    • één schaap over de dam is als een dominosteen in een rij
      Als er ten minste één partij is die expliciet in haar programma opneemt om de kleilaag aan te pakken neemt de druk op de andere parteien toe om ook over dat aanpakken van die kieilaag een mening te geven. De onderwijskwestie kan immers, hoe belangrijk de mensen ook andere themata vinden, de andere partijen stemmen kosten. In de tijd dat de zorg voor het milieu toenam en Groen-Links op het toneel verscheen stimuleerde dat de andere partijen om ook een mening over het milieu te formuleren.
      Seger Weehuizen

    • Andere partijen
      Ik kwam in de media berichten tegen over de verkiezingsprogramma’s van groenlinks en de SP. Als reactie daarop keek ik op hun website om te zien wat hun verkiezingsprogramma’s zeggen over onderwijs. Het verkiezingsprogramma van de VVD is voor zover ik kan zien nog niet gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.