Eindelijk, het is er: “duurzame onderwijsontwikkeling”

Je kon er op wachten. Na klimaatneutrale wasmachines, groene auto’s s en CO2 gecompenseerde vliegtochten is er nu eindelijk “duurzame onderwijsontwikkeling”.
Ik las een aankondiging van een congres waarin je kennis kunt maken met wel vijf internationale denkers over onderwijs. Een van hen is de beroemde Canadees die door juf Dijksma is binnengehaald om het rekenonderwijs te verbeteren.
Voor meer smakelijks, kijk hier

7 Reacties

  1. Kost ook allemaal bijna niks
    Het is ook allemaal bijna te geef: dineravond 220 Euro pp, 1 congresdag 345 Euro pp, diner op de avond van de 1e congresdag 50 Euro, alsof het allemaal niks is.

    Hebben we iets verkeerd gedaan door de BON Rekenconferentie voor 15 Euro aan te bieden …… of toch niet? Nee, toch niet!

    • cynisch mode aan
      Als je dergelijke of hogere prijzen rekent, dan word je voor de staatssecretaresse beloond met nog een miljoentje of 100 om ook daadwerkelijk rekencursussen te gaan geven. Zeker ook als je eerder bewezen hebt dat jouw rekencursussen de stroom van rekenzwakken geen moment zullen laten verminderen.
      Ik weet even niet of ik cynisch mode weer uit doe

      • Jammer
        gewone “onderwijzers” worden niet genoemd als doelgroep; die mogen dus niet meedoen. Sharon, Kete, hotemetoten, onderwijswetenschappers, bestuurders, lectoren … losgezongen van de werkvloer en een zwaar geschonden blazoen.

        De hamvraag blijft of duurzame onderwijs´ontwikkeling´ iets te maken heeft met duurzaam onderwijs.

  2. Onderwijsdenkers…
    Michael Fullan (duurzame onderwijsontwikkeling), Spencer Kagan (coöperatief leren), Debra Pickering (co-auteur Robert Marzano), Michael Barber (onderwijsverbetering) en David Hopkins (leiderschap) zijn internationaal bekende onderwijsdenkers.

    Op dit forum zitten er ook nog een paar en op mijn school lopen er ook nog wat rond. Onderwijsdenkers.

  3. duurzaam
    Beste 1989, ‘duurzame onderwijsontwikkeling’ is een variant op een oude vernieuwersslogan: ‘vernieuwing (van onderwijs bv.) is een pleonasme’. Te beluisteren bij linkse romantici en gewone warhoofden.

    Willem Smit

    • Kerosinejunks
      Het favoriete vervoermiddel van dit soort internationale onderwijsgoeroes en andere vernieuwers is het vliegtuig.

      Allesbehalve duurzaam dus.

Reacties zijn gesloten.