Rechtszaak gewonnen!

Ik heb de rechtszaak “gewonnen”! Vandaag het verlossende bericht ontvangen. Ik ben eiser, de deelraad is verweerder.

De Rechtbank:
-verklaart het beroep gegrond
-vernietigt het betreden besluit
-verklaart het bezwaar gegrond en herroept het besluit van 21 november 2006 (de akte van ontslag dus)
-bepaalt dat deze uitspraak in de plaats treedt van het vernietigde besluit
-heropent het onderzoek als voorzien in art. 8.73……
-bepaalt dat het stadsdeel Noord aan eiser het griffierecht ten bedrage van €143 vergoedt
-veroordeelt verweerder in de aan de zijde van eiser redelijkerwijs gemaakte proceskosten ten bedrage van € 690,76
-wijst het stadsdeel Noord aan als rechtspersoon die de proceskosten moet vergoeden
-bepaalt dat de betaling van € 690,76 dient te worden gedaan aan eiser

Wat art. 8.73 betreft, dit is bij de brief gevoegd. Hieruit de zinnen:

“Gezien de voorgaande beoordeling van de verweerder ……..ziet de rechtbank grond voor veroordeling van verweerder tot vergoeding van schade…….onderzoek heropenen ter voorbereiding van een nadere uitspraak over schadevergoeding, gelet op het verzoek van eiser de schade in de vorm van door hem gederfd salaris te vergoeden. De rechter stelt eiser daarbij een termijn van vier weken om het verzoek tot schadevergoeding te specificeren en te onderbouwen. Nadat verweerder in de gelegenheid is geweest op die specificatie te reageren, zal de rechtbank bepalen op welke wijze de behandeling wordt voortgezet.”

Verder worden mijn gemaakte advocaatkosten ( € 2700) NIET vergoed, en de reiskosten van de getuigen WEL.

Ook kan door beide partijen hoger beroep worden ingesteld.

Het is dus nog steeds niet klaar, maar ik heb wel op alle fronten van de rechter gelijk gekregen!

9 Reacties

  1. Gerechtigheid!!!!!!!!
    Keesie25, ik drink een bescheiden glas wijn op deze uitkomst. Ik probeer me voor te stellen hoe je je nu moet voelen On top of the world, zeggen de Amerikanen dan. Geniet ervan en wees trots op jezelf. Volhouden is makkelijk gezegd, maar moeilijk gedaan.
    Dit vonnis betekent meer dan alleen een goed vonnis in jouw situatie. De gevolgen zijn hopelijk veel breder. Van harte !!

  2. Gefeliciteerd
    Drink zelf ook een goed glas wijn maar maak de borst wel nat voor het gerotzooi dat nog gaat volgen.

  3. Gefeliciteerd Kees. Je hebt
    Gefeliciteerd Kees. Je hebt de slag gewonnen. Nu doorzetten voor de hele oorlog.

  4. Niet alleen goed nieuws voor jou
    Beste Keesie, wat een mooi nieuws. Het is niet alleen goed voor jou persoonlijk, maar allen die na jou zo’n behandeling krijgen kunnen hieruit moed putten. Misschien is het ook wel enigszins een trendbreuk bij de rechtbank. Moeten ze je nu ook weer een baan aanbieden? Of krijg je tot je pensioen een vet salaris?

    • dank
      Bedankt allemaal. Hinke, er is niet gesproken over dat ze me een baan moeten aanbieden, maar ik wil dat zeker wel uit laten komen in de ‘declaratie’.
      Deze moet in ieder geval bestaan uit:
      -betaling 4 keer inhouding van salarisdelen + rente
      -betaling twee jaar achteruitgang in inkomsten
      -betaling ontslagpremie, op basis van kantonrechtersformule.

      Is er iemand die hier meer over kan zeggen?

      Of ik er nog meer bij moet zetten weet ik niet. Over ‘emotionele genoegdoening’ is niet gesproken.

      • vergoeding
        Uit eerdere berichten maak ik op dat je alweer werk hebt. Dat maakt de ontslagvergoeding wat minder.
        Je bent officieel nu nog in dienst, immers het ontslag is vernietigd. Nu moet je opnieuw ontslag worden aangezegd (en daar is vast wel een reden voor te vinden door je werkgever). Omdat je nu geen schuld treft, is het geen ontslag op staande voet en geldt de normale opzegtermijn en ik denk dat het bij de kantonrechter moet worden aangevraagd. Ze zullen proberen je alternatieve inkomsten van je vergoeding af te trekken.
        Daarna geldt de kantonrechtersformule, maar daar zitten ook elementen in of het je spoedig zal lukken om weer een baan te krijgen. Gezien het feit dat het je al gelukt is, is dit een minpuntje voor je in de hoogte van de vergoeding. Andere elementen zul je ook wel weten zoals je leeftijd en contractduur enz.
        Behalve veel voldoening, ben ik bang dat je er financieel niet zo gek veel van merkt (behalve je volle salaris over de afgelopen jaren).
        Maar wel voldoening, want dit vinden rectoren, bestuurders en andere kleine baasjes niet leuk. Publiekelijk aan de schandpaal genageld worden als slechte baas is vervelend.
        Gefeliciteerd met je overwinning!
        Klaas Wilms

      • en betalen
        en betalen totdat je een nieuwe baan hebt gevonden. Lijkt me heel redelijk. Eruit gegooid worden maakt het enorm lastig ergens weer tussen te komen. Misschien gaan ze dan ook nog hun best voor je doen bij andere scholen.

      • Proficiat!
        Proficiat Keesie met dit mooie resultaat. Jouw vragen kunnen niet door vriendelijke amateurs beantwoord worden. Dit vereist de hulp van een advocaat.
        Veel succes!

        • andere baan?
          Mensen, bedankt, maar ik wil geen andere baan. Ik heb me vanaf het ontslag voorgenomen om onafhankelijk te zijn, en te willen invallen. NU vraagt men gewoon of ik alsjeblieft wil komen, en iedereen is daar blij mee.
          Ik heb bij de rechtbank uiteraard ‘geinsinueerd’ dat ik met die ontslagakte geen baan meer kon vinden, en denk dat de rechter het ook wel bevallen is dat ik intussen veel gewerkt heb.
          Ik had de afgelopen twee jaar ook thuis kunnen blijven zitten, en kunnen wachten op een eventueel positieve uitslag, maar daar had ik wijselijk geen zin in. Ook een advocaat ga ik niet meer nemen, want dit resultaat heb ik ALLEEN geboekt. en anders gaat het weer geld kosten. de declaratie zal gepeperd zijn, om in Sinterklaassferen te blijven!

Reacties zijn gesloten.