Brief van de dag van een schoolleider

De Volkskrant brief van de dag is vandaag van een schoolleider. De titel is ‘hou goede leraar binnenboord’, maar wat deze schoolleider wil is de macht om geheel vrij te zijn in het ontslaan van leraren.

2 Reacties

  1. En wie is Beenen dan wel?
    Laatst werd dit eindelijk eens (door Aleid Truijens) heel duidelijk gezegd.
    Wie zijn die schooleiders dan wel, dat ze zo goed kunnen beoordelen wat de goede en de slechte docenten zijn? Vaak mensen die met grote haast de klas zijn ontvlucht voor een veilig kantoorbaantje. Soms mensen die nog nooit voor een klas hebben gestaan. Vaak mensen zonder een idee van de vakkennis die nodig is om een taal of een exact vak goed te kunnen doceren. En uitgerekend zo iemand beoordeelt de vakmensen. Wie is die Beenen nou eigenlijk helemaal?
    Heel begrijpelijk, dat zo iemand alle armslag voor hire-and-fire wil hebben, maar dan alleen als we zeker weten dat hijzelf de juiste man op de juiste plaats is. En dat weet je nooit zeker (om het voorzichtig te zeggen….).

    • Prachtige reactie van ene Else Verwoerd.
      Ik heb de reactie van een lezer (Else Verwoerd) op de brief van Jan Beenen op mn blog gezet. Simpel omdat deze reactie in mijn ogen waard is bewaard te blijven.

Reacties zijn gesloten.