Deel uw herinnering!

Swingend in de schoolband.jpg

Iedereen heeft wel een herinnering aan zijn of haar schooltijd: hangen op het schoolplein met stickie, een eerste zoen in het fietsenhok, spelen op het schoolplein, die ene leraar, spieken of juist het spijbelen tijdens de les. Het Nationaal Onderwijsmuseum is op zoek naar al die persoonlijke verhalen voor de ontwikkeling van een vernieuwd Nationaal Onderwijsmuseum.

Uit alle inzendingen worden de meest herkenbare, bijzondere of spraakmakende verhalen geselecteerd. Deze vormen de basis van een vernieuwd Onderwijsmuseum en worden op verschillende manieren toegepast in de nieuwe tentoonstellingen en het museum. Naast het delen van persoonlijke verhalen is er ook ruimte om de verhalen met voorwerpen en objecten te ondersteunen. Dat kan een klassenfoto zijn maar ook een agenda of iets totaal anders. Gerichte verzoeken plaatsen we op de website van het museum.

Hoe meedoen?
Vul het digitale formulier in op de website van het Onderwijsmuseum of kom langs bij de tijdelijke locatie en deel de herinnering met een van onze medewerkers. Na een eerste selectieronde eind 2013 neemt het museum contact op als de persoonlijke herinnering wordt opgenomen in het vernieuwde Onderwijsmuseum. Kijk voor meer informatie op de website of bezoek de tijdelijke locatie van het museum.

Meer informatie

Website           www.onderwijsmuseum.nl/pagina/persoonlijke-verhalen

Locatie             Nationaal Onderwijsmuseum, Nieuwe Haven 26, Dordrecht

Voor wie          Iedereen die ooit naar school is geweest en zijn/haar herinnering wil delen

Wanneer         Uiterlijk 20 november 2013