Volgens Hans Nieukerke, voorzitter van de Maatschappelijke Ondernemers Groep (MO-groep), de branchevereniging voor ondernemers in jeugdzorg, welzijn en kinderopvang, maandag in het AD. Bron: DIT BERICHT op www.nu.nl. Er is volgens Nieukerke volop behoefte aan vaklieden die iets kunnen in plaats van alleen maar iets te weten. Hij is van mening dat scholen, gemeenten en bedrijven samen moeten bepalen aan welke opleidingen behoefte is. Reactie van de MBO-raad: “De opleidingen zijn wel afgestemd op de arbeidsmarkt.
Kennelijk is dit bericht opnieuw nodig, want Hans de Boer heeft in 2006 ook al zoiets gezegd. Frappez, frappez toujours …….
Reacties zijn gesloten.
Scholieren zijn niet gek
Die hebben heel goed door waar het geld zit. Ze willen het baantje van Hans Nieukerke, ze willen niet zijn huis metselen of zijn dak dekken voor een fooi.
lassers, loodgieters en timmerlieden.
Worden overal gezocht, maar niet gevonden. Kan kloppen natuurlijk. Daar zijn ook geen scholen voor.
Maar uuhhh…hoe deden we dat vroeger eigenlijk? Daar hadden we ooit iets op bedacht, toch? Misschien staat dat nog ergens beschreven in een boek of zo?
STÓÓÓÓÓÓP HO BOEM KIJK UIT!
Doe niet zo stom 1945. VROEGER, een BOEK? Ben je helemaal gek? Nog een keer zo’n woord en niemand neemt je meer serieus!
Tegenwoordig
schijnt God en klein Pierken een mening te moeten hebben over wat er met het onderwijs moet gebeuren. Moeten wij dit nog serieus nemen?
Alleen als ze het met ons eens zijn natuurlijk
En het is me niet helemaal duidelijk wat betoogd wordt, maar de zin: Leerlingen zouden een grotere kans maken op een baan als ze een ‘echt vak’ zouden leren, zoals lasser, metselaar of dakdekker spreekt me toch wel aan
Precies,
die vroegere ambachtsschool was zo slecht nog niet. Maar ik zal weer wel niet met mijn tijd mee willen gaan.
uitzichtloosheid
Van mij mag men eerst eens gaan proberen de verse aanvoer van docenten eens op te vraag af te stemmen. Dat is de overheid met al haar bemoeienis nog nooit gelukt.
Hoe gaat men de uitzichtloosheid eigenlijk bepalen?