Voorwoord: Eerste digitale editie

Ad Verbrugge

Ad Verbrugge

Met gepaste trots presenteren wij de eerste digitale uitgave van ons verenigingsblad Vakwerk. Ik hoop
 van harte dat u Vakwerk ook in deze vorm weet te waarderen. Omdat het voor de vereniging financieel onhaalbaar is om ons blad meerdere malen per jaar in papiervorm uit te geven, hebben we als bestuur besloten om Vakwerk tweemaal per jaar digitaal te publiceren en één papieren versie te laten verschijnen.

Bijkomend voordeel is wel dat u Vakwerk gemakkelijk rond kunt sturen naar wie er
 mogelijk interesse in heeft. De
kosten voor productie en distributie zijn aanzienlijk lager dan voorheen maar wat de inhoud betreft, is overigens niets veranderd. En zoals u ziet, mag het resultaat er zijn. Dat is mede te danken aan de inspanningen van Fenna Vergeer, Presley Bergen en Ton Bastings, waarvoor ik hen vanaf deze plaats hartelijk bedank!

Er staan dan ook weer een paar 
prachtige artikelen in Vakwerk. 
Dit maakt meteen duidelijk waarom de stem van BON in onderwijsland nog steeds heel hard nodig is. Ook mijn eigen universiteit (VU) heeft inmiddels een bestuurscrisis doorgemaakt; dat er iets grondig mis ging, was op ‘de werkvloer’ al heel wat langer bekend. Ik noem het gehele hoger onderwijs en zijn grootschaligheid, enorme aantallen studenten, financieel kwantitatief denken, ingrijpende veranderingen in het onderzoeks- en onderwijsproces en de te snelle groei in korte tijd. Zoals BON al jaren betoogt, is het zaak dat er een ander bekostigingsmodel komt en aan de massale groei van het hoger onderwijs een halt wordt toegeroepen.

Als vereniging kunnen we terugkijken op een bewogen eerste half jaar.
 Onze nieuwe site blijkt enorm aan te slaan en is inmiddels ook door verschillende media ontdekt als een heuse nieuwssite waarin we niet alleen nieuws plaatsen van anderen, maar ook zelf nieuws maken. Vooral dankzij Gerard Verhoef hebben we met de nieuwe website een prachtig instrument in handen waarmee we de doelen van onze vereniging dienen.

Onze jaarvergadering in Eindhoven bleek weer een groot succes met mooie bijdragen van inspirerende sprekers en ook de politiek was weer goed vertegenwoordigd.

Rest mij u een fijne vakantie toe te wensen. Hopelijk rust u goed uit voor het nieuwe schooljaar en vindt u de tijd om deze Vakwerk eens goed door te nemen. Het is zeker de moeite waard!

Met vriendelijke groet,

uw voorzitter Ad Verbrugge

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.


*