Lerarenregister in de ijskast

MBO-today meldt dat het lerarenregister voorlopig in de ijskast wordt gezet: Deze kabinetsperiode maakt het kabinet geen werk meer van het lerarenregister. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven de ministers van Onderwijs: ‘We zetten het verplichte register in de ijskast.’

De manier waarop het register binnen het Onderwijs Coöperatie werd opgezet begon verkeerd en werd alleen maar erger. BON heeft geprobeerd het tij te keren, maar is hierin niet geslaagd. Het register leek steeds meer op een register van en voor de besturen. Wij zijn dan ook vertrokken bij de Onderwijs Coöperatie waardoor duidelijk werd dat ieder draagvlak voor dit register ontbreekt. We pleiten voor een goede registratie van bevoegdheden en handhaving daarvan. Dat vereist een lange adem en veel inspanning, maar alleen voldoende hoog opgeleide bevoegde leraren zullen de problemen in het onderwijs kunnen verhelpen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter