Docentenevaluaties, OECD en ISTP 2013

De ISTP 2013 conferentie gaat over de kwaliteit van de leraar en de manier waarop de kwaliteit van de leraar is te beoordelen. Scienceguide schrijft hierover:

"De OECD brengt in aanloop van de ISTP 2013 haar ‘background report’ en diept uit hoe docentevaluaties wereldwijd in ontwikkeling zijn. Het is daarom bij uitstek een onderwerp waar internationaal veel kennis over uitgewisseld kan worden tijdens de Summit in Amsterdam. Evaluatie van kwaliteit is een ‘work in progress’

Het rapport dient als inhoudelijke onderbouwing van de discussies die plaats zullen vinden in de Beurs van Berlage. Het stuk richt zich sterk op de evaluatie van docenten zoals deze wereldwijd volop in ontwikkeling is en in dit rapport wordt gezien als cruciaal onderdeel van de professionalisering van het leraarsvak."

Leden van BON zijn op uitnodiging bij de conferentie aanwezig en zullen onze mening hier duidelijk naar voren brengen. BON meent dat hoog opgeleide en bevoegde docenten de beste garantie geven voor hun kwaliteit en daarmee voor de kwaliteit van het onderwijs.