Wat is de procedure ter invoering NL

Wat is de procedure die een school voor voortgezet onderwijs moet volgen
> wil zij overstappen op het nieuwe leren. En vooral: wat is de rol van de MR hierin?

3 Reacties

  1. MR reglement
    Een voor de hand liggende eerste stap is om het MR regelment er maar eens bij te pakken. Daarin staat als het goed is over welke zaken de MR advies- of zelfs instemmingsrechts heeft.

    In grote scholen is er soms een onderverdeling is een opleidings MR en een centrale MR. De wettelijke eisen en voorwaarden gaan m.i vooral over de centrale MR.

    Zorg dat je er snel bij bent. Ik las hier op het forum een aantal maanden geleden een verhaal van een school waarbij de MR het met de direxctie eens was om HNL in te voeren en die gezamenlijk met de directie hadden afgesproken dat de MR de overgang geheim zou houden.

    De ouders werden pas een aantal weken voor de zomervakantie op de hoogte gesteld.

    Zorg dus dat je weet wat de MR weet. Kijk of zij verplicht zijn dat aan de achterban te communiceren. Ik heb uit eigen ervaring dat leden van de MR soms bedenkelijke rollen spelen. Een erg meegaande voorzitter van de MR waar ik destijds lid van was, kreeg snel na een aantal hervormingen een managementsbaan aangeboden. Dat had hij zeer verdiend, want dankzij zijn “activiteiten” werd het mij onmogelijk gemaakt om ook maar “iets” voor elkaar te krijgen. De betreffende voorzitter wist ook gemakkelijk zaken bij de studenten (het waren voor een belangrijk deel zijn studenten) voor elkaar te krijgen. Nog grotere fraude heeft zich bij VW Duitsland afgespeeld.

    • Ik ken een school die nog geen MR
      heeft en ook geen leerlingenstatuut. De schoolleiding zegt steeds ‘er mee bezig te zijn’. Maar daar hoor je de inspectie niet over.

Reacties zijn gesloten.