Wat doet men de laatste tijd

Wat doet men de laatste tijd met het meldpunt intimidatie. Heeft dat nog bestuursaandacht?

2 Reacties

  1. Ja
    Ja, intimidatie, en het meldpunt, heeft zeker nog bestuursaandacht. Wel is er een verschuiving geweest in de manier waarop we ermee omgaan.

    In het begin was het nodig om er veel herrie over te maken: weinigen waren zich van het probleem bewust, en het was nodig om de publieke opinie te bewerken. Op dit moment is dat veel minder het geval; veel meer mensen zijn zich bewust van dit probleem, de positie van de docenten binnen schoolorganisaties is nu een algemeen erkende issue. Om een voorbeeld te geven, in het Onderwijsblad staan nu regelmatig opmerkingen over de positie van leraren, en een aantal keren is het woord intimidatie echt gebruikt. (Wat niet wil zeggen dat er al veel verandert – dingen gaan niet zo snel … )

    Daarnaast zijn we vooral achter de schermen bezig. Er druppelen nog steeds meldingen binnen, en die mensen benaderen we en geven we waar mogelijk advies. Een paar keer hebben we op het punt gestaan om met of namens de persoon in kwestie de organisatie te benaderen voor een gesprek. Om verschillende redenen is dat uiteindelijk niet gebeurd. Het centrale punt is wel dat het betrekken van BON uitgelegd kan worden als het buitenhangen van de vuile was, en dat kan schadelijk zijn in een rechtzaak. Dat maakt het lastig voor BON om expliciet betrokken te zijn.

    Dus ja, de kwestie van intimidatie heeft nog steeds de aandacht van het bestuur, maar de activiteiten zijn (helaas) vooral beperkt tot advies achter de schermen.

    • Empowerment-groepen
      Maar één andere activiteit wil ik hier nog even noemen: er zijn twee losjes georganiseerde ‘empowerment-groepen’ opgestart, die sinds januari een aantal keren bijeen zijn gekomen. De bedoeling van deze groepen is om elkaar te steunen. Meer informatie kan verkregen worden door een email te sturen naar empzaans@beteronderwijs.org of naar m.a.peletier@tue.nl.

Reacties zijn gesloten.