Het is zeer de vraag of een mening van dit clubje nog enige aandacht behoeft. Maar ik dacht: die kids hebben het al zo moeilijk, laat ik ze eens een publicity-boost bezorgen door een posting op de meest gelezen site van Nederland.
Verder is de inzet met de mening van onze Sjoerd opmerkelijk: nee hoor, niet afschaffen dat diploma… anders denken de leerlingen dat ze er niets leren op dat vmbo. De waarde van dat diploma mag dan 0,0 zijn, maar als we ze toch een papiertje geven dan zijn ze nog blij. Wie zal die kids dat willen afnemen.
Waar haalt die klojo de onfatsoenlijke moed en perverse gedachte vandaan dat op deze manier met onze kinderen kan worden omgesprongen.
Goede school hoor, dat VMBO. Veel beter dan de LTS. We willen echt niet terug naar de vreselijke tijd dat de kinderen wel wat leerden in de vier jaar onderwijs dat ze kregen.
Leren is zooooo vreselijk vorige eeuw.
De politiek
Hier een probleem; hier een oplossing; elders veel grotere problemen.
Wie heeft deze nitwits opgeleid tot deze onnozele mondigheid???
Is dit het effect van zoveel jaar onderwijs ‘met vrucht’ volgen?
Off topic: nitwits
Het schijnt dat het woord “nitwit” komt van “(Ik) niet weet”; een zin die Nederlandse immigranten in de Verenigde Staten enkele eeuwen terug vaak bezigden, omdat ze nog niet zo goed Engels spraken.
blunderbuss
“The Yankee’s dope is all blunderbuss. The nitwit can stoop to poppycock to snoop around the hold and hoist himself on the bulwark as a freebooter. How come, boss?”
You think this is English – American-English? Well, think again. It is Dutch! (by Ashwini Bhatnagar)
Ze zien hun eigen onlogica niet:
(a) ‘examen afschaffen’ en (b) in plaats daarvan ‘aan het eind beoordelen op prestaties’ (beide in de eerste kolom) zijn met elkaar in tegenspraak, maar dat is nog niet tot ze doorgedrongen ….
Tegenspraak?
Beoordeling op prestaties is over een langere periode, mogelijk zelfs over de gehele opleiding, en een examen een beoordeling van dat concrete werk. Bovendien is in het prestatie-leren een onvoldoende ook een prestatie met mogelijk een goede beoordeling. De waarde hiervan is dan ook zeer discutabel.
Slachtoffers van HNL?
Redeneren kunnen deze Jonge Democraten niet.
Mark Peletier geeft al aan waar ze zichzelf tegenspreken.
Dan is er nog de redenatie over uitstel van keuze, de jonge democraten redeneren: veel kinderen maken de verkeerde keuze en dat leidt tot minder motivatie, daarom moeten we aan iedereen hetzelfde geven. Deze vroege keuze was ooit ingevoerd om (u raad het al) de motivatie van de leerlingen te verhogen. Blijkbaar kun je met ‘de motivatie van de leerling verhogen’ alle kanten op.
kwetsend over VMBO
als ik dat stukje van die jonge democraten lees dan hoop ik alleen maar dat mijn leerlingen dit niet te lezen krijgen. Wat wordt er toch gegeneraliseerd, kwetsend over hen gesproken en dan meestal over mensen die nog nooit een leerling van het VBMO zijn tegen gekomen.
Verkeerde keuze?
Ze kiezen dat waarvan ze denken dat het leuk is. Toch niet leuk? Dat dus de verkeerde keuze. Een goede keuze is voor hen een leuke keuze, maar goed en leuk zijn geen synoniemen. Net zo min als niet leuk en verkeerd. Ik vraag mij dan ook af hoeveel kinderen daadwerkelijk een verkeerde keuze maken. Positief is dat de gestelde oplossing aan iedereen hetzelfde geven een ander geluid is dan het jarenlange het moet leuker.
Het is maar goed dat
er ook oudere democraten zijn; die jonge worden dat ook vanzelf.
Opvoedlesje
Waarom lezen die oude democraten die jonge democraten niet de les over hun jeugdige onbezonnenheid?
Of mag iedereen daar democratisch alle mogelijk onzin roepen?
Gezien hun leeftijd
zullen de jonge democraten die les hard nodig hebben. Ze zijn immers het product van onze geweldige onderwijsvernieuwingen.