Vanmorgen heb ik een woordvoerster van het MBO al twee keer langs horen komen op radio1. De JOB protesteert tegen te weinig lessen door de hervormingen en tegen te weinig computers.
Dat tekort aan lessen was enkele maanden geleden al door JOB aan de orde gesteld. Omdat er klaarblijkelijk niets gebeurt, wordt het protest herhaald na een “onderzoek” dat de klachten bevestigt.
Over het gebrek aan computers vinden we vanmorgen (31 mei) in de Volkskrant een mooi stukje van Martin Sommer. Die merkt terecht op dat computers en vernieuwing van onderwijs weinig met elkaar te maken hebben. Computers kunnen ingezet worden voor drilwerk, voor ouderwets leren dus.
Interessant was dat de JOB-spreekster geloofde dat de vernieuwingen “ongetwijfeld met de beste bedoelingen” waren ingevoerd. Wat een naïviteit!
Reacties zijn gesloten.
Typisch onderwijs
Het hoeft niet *goed* te gebeuren, als het maar *goed* bedoeld is- nogal Kantiaans eigenlijk: het gaat om de intentie, niet om de uitvoering (deze opmerking klinkt overigens wat zuur, maar dat is niet zo: het is goed bedoelde kritiek, heel mild eigenlijk).
Kwakzalverij
In een andere wereld noemt men dit soort behandelen met fictieve, gefantaseerde , fantastische middelen en methoden kwakzalverij.
En daar wordt in die wereld ook tegen op getreden.
(De wereld van het beter worden)
—
Niet Beter zonder Meter
The way to hell is paved
The way to hell is paved with good intentions
Good intentions?
Die goede bedoelingen, die zijn er nu juist óók niet. We hebben geen aanwijzingen die daar op wijzen. Wel aanwijzingen die wijzen op belangen, carrières, vriendjes, geldstromen, etc.
Naar de hel, jazeker, maar zonder goede bedoelingen.
Mbo-leerlingen klagen over onderwijs
Bron: hier
Leerlingen van mbo-scholen zijn in vergelijking met twee jaar geleden minder tevreden met de kwaliteit van het onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek van JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) onder bijna 133.000 leerlingen.
„Veel studenten klagen dat er met de invoering van het competentiegericht leren meer en meer problemen ontstaan”, aldus de JOB. „Lessen vallen uit, docenten zijn nergens te bekennen en studenten moeten drie weken studietijd vullen met een paar zelfstudieopdrachten waar ze binnen twee dagen al klaar mee zijn. JOB schrikt van de ernst van sommige klachten, die op grote chaos duidt”.
De JOB zegt vooral veel klachten binnen te krijgen van leerlingen aan de opleidingsrichtingen informatica, elektrotechniek en handel.