EuroCollege: de school zonder computers (interview BNR)

Interview met Edu van der Walle, directeur/eigenaar van EuroCollege Rotterdam (waarover eerder in het FD bericht werd)
door Paul van Liempt op BNR-nieuwsradio (tijdsduur: ongeveer 20 minuten).

www.bnr.nl/?player=archief&fragment=201309112002271500

"Computers niet tijdens de lessen, want dat leidt af"

"De computer is een soort pandora-box (…) het is een Playstation"

En over de duizenden leerlingen die zich bij zijn school melden: "Die zweren bij niet werken en studeren met een computer, les krijgen van een goeie docent, dan maar dat rotboek lezen."

 

3 Reacties

  1. De man spreekt ware woorden

    De man spreekt ware woorden en ik zou wensen dat we zulke geluiden meer zouden horen t.b.v. ouders die niet minimaal 1000 euro per maand kunnen betalen.

    Helaas blijft de politiek een andere kant uit kijken, intussen wel steeds maa roepend dat Nederland een kennis economie zal zijn. Ze hebben het onderwijssschip lek geslagen maar beweren arrogant dat ze daarmee de oceaan gaan oversteken.

    Deze man weet de gaten te vinden en te dichten en stoomt vervolgens met veel meer succes op.

    School is er om zaken aan te leren die je thuis juist niet leert. Iedereen kan thuis een computer gebruiken, want de programma's zijn zeer gebruikersvriendelijk. Het zich eigen maken van stevige kennis vereist iets heel anders; discipline b.v., zoals de heer Van der Walle terecht heeft opgemerkt.

    Internet is te vergelijken met het doorbladeren van folders en catalogi en het vluchtig doornemen van krantenkoppen en vluchtige krantenartikelen.

    Het is een groot schandaal dat politici al tientallen jaren doof blijven voor de waarheden van b.v. deze directeur.

  2. Computer wel of niet!

    Interessant om straks te zien wat de resultaten hiervan zullen zijn.

    Want stel dat deze veel beter zijn.

    Wat gaat de onderwijswereld dan doen?

  3. De onderwijswereld reageert

    De onderwijswereld reageert niet op argumenten of op feiten, maar alleen op druk, dus druk van de wet, druk van het geld en soms druk van negatieve aandacht van de media.

    Alleen als het móet van de wetgever, of als het veel geld kost om níet te veranderen, gaat de onderwijswereld veranderen, waarbij de fouten uit het verleden natuurlijk gebagatelliseerd worden en er een eigen sausje overheen gegoten wordt ("Nieuw bij ons ROC: Education Bootcamp, Singapore Style", zoiets).

Reacties zijn gesloten.