Er vallen doden Ronald !!

100 dagen heeft onze nieuwe regering zichzelf gegund om een beetje te flierefluiten door het land en allerlei plaatsen te bezoeken, die voor de gelegenheid uiteraard nog eens flink werden opgepoetst om de realiteit verborgen te houden. 7% van de tijd, die een regering kán hebben als ‘ze de rit uitzitten’, is daarmee voorbij. En nu moeten ze nog op gang komen, want alle indrukken die zijn opgedaan, moeten natuurlijk worden verwerkt in nota’s en rapporten. Nog een paar weken volhouden en dan begint gelukkig het zomerreces, waarna alles in de wachtstand kan tot de derde dinsdag van september. De teller staat dan op 14%.
Enige daadkracht kan de nieuwe bewindslieden niet ontzegd worden. ‘We’ gaan bijv. de gloeilamp verbieden in Nederland (minister Cramer) en minister Plasterk wist zowaar al een half miljoen uit de poeplap te trekken voor soapseries van de regionale televisiezenders. De professor van de moleculaire genetica blijkt plotseling erg begaan met de lokale cultuur.
Maar, . . . in de tussentijd vallen er wél doden, Ronald. Niet ver weg in Afghanistan, niet zomaar per ongeluk ééntje hier of daar, maar structureel elke dag in Nederland, omdat het onderwijs zo beroerd is!

Talloze keren heb ik samen met anderen op de zeepkist gestaan om uit te halen naar het onderwijs in Nederland. Al meer dan tien jaar proberen we iedereen uit te leggen, dat onderwijs ‘big business’ is geworden, waarbij alles draait om geld. Zóveel geld, dat alles er voor moet wijken en dat fraude en bedrog loont. (Professor Heertje legde vorig jaar ook al het verband tussen onderwijs en een criminele organisatie.)
De managers van de onderwijsfabrieken (basisscholen en universiteiten niet meegerekend) hebben inmiddels een spaarpotje bijeen gesprokkeld van ruim 4,3 miljard. Omgerekend naar bijna 2,5 miljoen gezinnen met kinderen is dat ongeveer 1750 euro per gezin.

We moesten er even op wachten, maar na de afbrekende balkonnetjes, de instortende parkeerdekken en de ziekenhuispatiënten die nodeloos vroegtijdig overlijden, wordt het eindelijk ‘openlijk’ erkend. Nederland kan niet meer rekenen en dat kost elke dag levens.
Het onderzoek in de ziekenhuizen was verpletterend. Verpleegkundigen moeten medicijnen toedienen, maar blijken niet in staat om een daghoeveelheid correct om te rekenen naar een uurhoeveelheid (xxx / 24). Andere problemen die zich kunnen voordoen hebben te maken met begrippen (1 cc is niet hetzelfde als 1 cl) en met communicatie (taal dus).

Sinds de invoering van de Mammoetwet is het onderwijsniveau in rap tempo weggezakt en nu moeten we na 40 jaar helaas constateren, dat het droevig is gesteld met de basisvaardigheden (rekenen en taal) van de Nederlanders. Het betreft niet alleen onze huidige jeugd, maar inmiddels ook de generatie daarvoor; de onderwijzer, die het verschil niet kent tussen ‘ik’ en ‘mij’ of een collega vraagt de rekenles over te nemen, omdat hij/zij zelf geen bal begrijpt van ‘breuken’.
Niemand heeft onze noodkreten willen horen in de afgelopen decennia. In tegendeel! Zij ‘die er over gaan’ hielden en houden ons voor, dat Nederland nog steeds tot de top hoort als het gaat om onderwijs. (Ook de propaganda blijkt goed geregeld in dit criminele circuit.)

De “Mammoetwetgrens” zal ongeveer liggen bij mensen, die nu rond de 55 jaar zijn. Mijn advies aan de 55plussers is simpel. Blijf bij de les en reken mee. Bij de slager kan het niet veel kwaad, maar het wordt link als de verpleegkundige in het ziekenhuis vraagt: “Mag het een onsje meer zijn?”

Ik wens u allen sterkte met uw toekomst.
Fossiel

12 Reacties

  1. Instortingen in de bouw
    Even over een los detail uit je betoog: ik ben er niet helemaal zeker van dat die instortingen in de bouw veel te maken hebben met gebrekkig kunnen rekenen. Uit de media vernam ik dat het meer te maken heeft met het feit dat op bouwlocaties een bouwkundige toezichthouder niet meer verplicht is. Dat is op korte termijn goedkoper, maar daardoor is er niet meer iemand die het algehele overzicht heeft. En dus gaat het hier en daar mis, en is het dan toch weer duurder. Die constructieproblemen in de bouw lijken me dus meer een gevalletje “terugtrekkende overheid” of “laat dat maar aan de markt over, dan komt het vanzelf goed”, waarmee ik verder niks wil afdoen aan de rest van je betoog.

    • Instorten
      De bouwkundig toezichthouder ziet toe op het conform de berekeningen en tekeningen uitvoeren van activiteiten op de bouwplaats. Als de berekening fout is ziet deze dat ook niet op het moment van uitvoering. Bij de balkons is dan de vraag of zij niet aangebracht zijn conform op zichzelf goede berekeningen of dat het wel conform de berekeningen is gebeurd maar dat de berekening niet goed was. Het tweede is het meest waarschijnlijk daar ook de uitvoerder en projectleider toezicht houden op de uitvoering.
      Corgi

      • Bouwprutsers
        Juist opgemerkt Corgi. Een foutieve berekening wordt achteraf veelal niet meer opgemerkt. Het gevolg van dit prutswerk is dat het aantal afvallende wasbakken, neerstortende balkons en doorzakkende dakconstructies dramatisch stijgt. Wanneer er ook nog stemmen opgaan om het vak Mechanica in het HBO (bouwkunde) maar op te doeken omdat de studenten grote moeite hebben met rekenen dan zullen onze ‘vaklieden’ in de toekomst alleen nog in staat zijn een eenvoudig koepeltentje op te zetten.

        • Mechanica in HBO Bouwkunde
          Op het HAVO is het onderwerp ‘Krachten en Momenten’ uit het examen natuurkunde gehaald. Je mag nog wel iets vertellen over krachten, maar zonder momenten is dit niet compleet. Het samenstellen en ontbinden van vectoren is nu ook al een geweldig probleem, dus ik denk dat dat over twee of drie jaar uit het examen gegooid wordt. Griezelige dingen als sinus en cosinus, daar zijn we dan ook meteen van af. Logisch om dan Mechanica in het HBO maar op te doeken.

  2. Ruzie met je kind
    Ruzie met je kind. Waarom? Omdat jij durft te beweren dat er 60 minuten in een uur gaan, terwijl de juf toch echt heeft gezegd dat dat er 100 moeten zijn.

    (anekdote van een ander forum)

    • De sergeant zei al
      Water kookt bij negentig graden en een rechte hoek is honderd graden.

      • De sergeant heeft gelijk…
        Op ongeveer 3000 meter hoogte en dat is ‘grads’, niet ‘graden’ 🙂

    • Toch vind ik dit soort opmerkingen flauw
      want als je echt wilt, en niet zo heel nauw kijkt, kunnen er best 100 minuten in een uur. Gewoon een beetje kwestie van definitie en zo. In engeland rijden ze toch ook rechts omdat t stuur links zit? of is ’t nou net andersom: rijden ze links omdat t stuur rechts zit? en in amerika hebben ze ounces waar wij onsen hebben en je kunt tvaalf, met wat goede wil, gewoon ‘doeze’ noemen. Doe dus maar niet alsof je de wijsheid in pacht hebt. -Weet je wat echt belangrijk is? Hoe je met mensen omgaat en of je de leerlingen doordringend aankijkt bij het uitleggen. Dat je ziet of ze problemen hebben en of thuis de kat nog wel leeft, want zonder kat, da’s pas erg. -Kun jij ook maar een levende cel maken? Nou dan. Weet je wat t probleem is? Jullie hebben ’t didactische hart niet! ’t Mankeert je aan dat waar ’t om gaat, dat is ’t didactische hart! Probeer met al je geleerdheid nou eens een tel -al is het maar een tel- ’t didactische hart te hebben! Nou? Hoe voelt dat?

      Maar minuten en uren, wie maalt daar om?

      • Toch vind ik dit soort opmerkingen flauw
        > Maar minuten en uren, wie maalt daar om?

        Ik ben benieuwd hoe flauw je het vindt als je een probleem krijgt aan je didactische hart en de verpleegster in het ziekenhuis druppelt er via een infuus per minuut de hoeveelheid Bètablokkers in die de arts per uur had bedoeld.

  3. Ook ik heb huiveringwekkende
    Ook ik heb huiveringwekkende verhalen gehoord over het (reken)niveau van MBO-stagiaires verpleegkunde in ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen protesteren echter ook niet, omdat MBO-ers goedkoop zijn en tegenwoordig alles om marktwerking draait. Ook het verkeerd inzetten van marktwerking in onderwijs en gezondheidzorg versterkt elkaar wat betreft niveaudaling. Het is toch idioot, dat ziekenhuizen niet aan de bel trekken bij zulke toestanden?

Reacties zijn gesloten.