Gevonden in de Telegraaf: docenten die het zat zijn hebben zich weliswaar anoniem beklaagd over het gebrek aan kwaliteit en het monddood maken van docenten op de Hogeschool Rotterdam.
www.telegraaf.nl/binnenland/59998861/Klaagzang_over_studie.html?p=1,1
Reacties zijn gesloten.
De laatste zin spreekt boekdelen
“Er wordt inderdaad veel gebruik gemaakt van vierdejaars, maar dat is onderdeel van het studieprogramma van de vierdejaars.”
Ja meneer inderdaad, we laten uw parketvloer leggen door leerlingen, maar dat hoort bij hun opleiding.
Vergelijkingen met de kappersvakschool (bestaat dat nog of is dat MBO coiffure, design en lifestyle) en de tandartsenopleiding gaat van geen kanten op. Daar zijn altijd bevoegde leraren aanwezig die uitgebreid toezicht houden.
lesuren
Wij hebben nu een tweedejaars student duits van de hro die bij ons stage loopt en hij vertelde vanmorgen toevallig dat hij per week maar 2 dagen naar school hoeft voor zijn lessen. Mijn collega en ik beiden tweede graads in twee vakken varbaasden ons over de weinige kennis die zij tot zich moeten nemen. Wij moesten 5 dagen per week naar school.
De teloorgang van het nederlandse onderwijs
Wat vindt hij daar nu zelf van?
Ik be benieuwd wat studenten daar zelf van vinden. Merken ze dat ze kennis te kort komen is is iedereen in de fase onbewust onbekwaam aangeland?
Bij mij niet anders
Een derdejaars stagiaire van de HvU meegemaakt. Zij en haar mede-studenten streden om meer colleges; ze was zich bewust van haar eigen gebrek aan kennis van ’t vak en eerlijk is eerlijk, ik zou haar niet graag voor m’n havo- of vwo groep hebben gezet (dat durfde zij ook – wegens haar gebrek aan kennis – zelf ook niet).
Dat terwijl ik zelf al tijdens m’n 2e graads stages nou wel eens wég wilde voor die 1-2 mavo-klassen en wilde proeven van ’t havo en vwo, onder- en bovenbouw. En daaraan de stimulans ontleende om na de 2e, ook de 1e graads bevoegdheid te gaan halen.
Is een oud bericht van 9 maart
Heeft Ralph Hanzen al op 9 maart gepost op dit forum.
Zie hier