ROC Amsterdam is nog niet wakker

Terwijl sommige ROC’s al in de gaten hebben dat er weer gewoon degelijk onderwijs moet worden aangeboden, is men bij het ROC Amsterdam nog niet zover, getuige deze vacaturetekst. Eventueel een baan voor een PABO’er, in plaats van een docent Nederlands en een docent Wiskunde.

————————————————————————————

“DOCENT AVO (NEDERLANDS EN REKENEN)
Organisatie: ROC van Amsterdam, VMBO
Standplaats: AMSTERDAM
Omschrijving: Zoek je een veelzijdige en uitdagende functie op een dynamische school?
Wij zoeken voor het praktijkonderwijs, ROC op Maat en het VMBO DOCENTEN die breed inzetbaar zijn en met name ervaring hebben in de vakken:
Docent AVO (Nederlands en rekenen)
De aanstellingsomvang varieert van min 0.5 tot max 1.0 FTE.
Ons aanbod
Een inschaling conform CAO-BVE op basis van een 36,86-urige werkweek in schaal LB, min E 2.266 en max E 3.463. Het ROC van Amsterdam kent een uitstekende regeling studie-faciliteiten en biedt daarnaast een ruime vakantieregeling, fietsplan en een uitstekende pensioenregeling.
Een proefles maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Eisen: Wat verwachten wij van je
Je wilt werken in een school waar onderwijsvernieuwing hoog in het vaandel staat.
Je hebt een positieve pedagogische aanpak van leerlingen.
Je kiest bewust voor het werken met leerlingen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar en voor ROC op Maat 16 tot 23 jaar.
Je bent pedagogisch en didactisch bekwaam.
Je bent goed in het coachen en begeleiden van leerlingen (individueel en in groepen).
Je bent enthousiast en flexibel en levert samen met het team een kwalitatief goed
onderwijsaanbod voor onze leerlingen.
Je bent creatief en resultaatgericht.
Je hebt de PABO / Lerarenopleiding afgerond en bent in het bezit van een passende lesbevoegdheid.
Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan (kan ook stage zijn) in het voortgezet onderwijs, bij voorkeur binnen het VMBO.

Opleiding: HBO
Meer informatie: afdeling P&O, 020 – 56 20 637 / 639, www.rocva.nl
Solliciteer voor: 10-04-2007
Solliciteer via: ROC van Amsterdam, VMBO, de afdeling P&O, Mevr. H. Zonneveld, Postbus 94315 , 1090GH, AMSTERDAM, werkenbijvmbo@rocva.nl, www.rocva.nl
Geplaatst: 31-03-2007
Functiegebied: Onderwijs
Sector: Beroepsonderwijs en volwassenen educatie

22 Reacties

  1. Blijkbaar hoef je voor deze
    Blijkbaar hoef je voor deze functie van docent Nederlands en rekenen niet te kunne spelle of rekene …. Het zou ook nog kunnen dat de school het onderscheid tussen spelen en spellen ook helemaal niet belangrijk vindt 🙂

    • spelle en rekene
      Ik begrijp de reactie niet. Waar in de advertentie wordt gesuggereerd dat spellen en rekenen er niet toe doen?

      • Eisen
        Kijk maar eens naar de eisen Noam, daar staat heel veel, maar niet dat je verstand moet hebben van Nederlands of rekenen (terwijl dat lijkt het de vakken zijn die je moet geven als je de baan krijgt). Nu kun je zeggen: dat is toch logisch? Maar zijn (sommige van) de wel genoemde eisen niet minstens zo logisch voor een leraar??

  2. gemeenplaatsen
    De aanhef “Zoek je een veelzijdige en uitdagende functie op een dynamische school?” is zo’n gemeenplaats geworden dat ik als potentiele sollicitant onmiddellijk mijn belangstelling zou verliezen. Op die school verwacht ik geen creatieve omgeving.

  3. Creatief en resultaatgericht
    Ik krijg altijd een eng gevoel wanneer ik een advertentie zie met de zinsnede: “je bent creatief en resultaatgericht”. Voor het VMBO en MBO betekent dit niets meer en niets minder dan dat de docent zorg draagt voor een zo groot mogelijk percentage geslaagden (staat zo leuk in de schoolgids voor het komende schooljaar). Leek dit problematisch te worden dan moest er op een creatieve manier gewerkt worden. Meerdere keren heb ik in mijn loopbaan onder druk van de directies de examentoetsen dusdanig moeten beoordelen dat leerlingen toch konden doorstromen naar een ROC. Op het ROC gebeurde dan weer precies hetzelfde. Herkansing na herkansing. Wanneer de leerling uiteindelijk nog steeds een onvoldoende scoorde werd opnieuw gesjoemeld met de cijfers. Het ‘fake’diploma (hoera, ik heb mijn startkwalificatie!) werd uiteindelijk toch nog uitgereikt Vervolgens bleek het niveau 2 diploma net voldoende om de kaartenbak van het CWI aan te vullen.

    • ad Bettmann
      Dus toch een “creatieve” werkomgeving en wel op het gebied van cover-up activiteiten (al zou ik er toch nog steeds niet willen werken)

    • examenlicentie
      Ik ben benieuwd of deze school z’n examenlicentie kan houden!!

      • Natuurlijk niet
        hier is de inspectie dolgelukkig mee.

        Ik ben bang dat we nog zullen schrikken als we die lijst zien van opleidingen die hun examenlicentie kwijtraken. Het zou best eens zo kunnen zijn dat dit voor een deel opleidingen zijn die door de inspectie gestraft worden voor het niet invoeren van Het Nieuwe Leren.

        Overigens een interessant detail: alleen eindtermgerichte opleidingen raken (mogelijk) hun examenlicentie kwijt; competentiegerichte opleidingen niet.

  4. Personeelsadvertenties
    Het is natuurlijk wèl zo, dat sinds de personeelsmensen zich HRM-professjenels zijn gaan noemen, bijna alle personeelsadvertenties uitblinken door gemeenplaatsen en nietszeggendheid. ‘Moet in het tiem passen’, ´tiempleeër’, ‘creatief en innovatief’ ‘enthousiast’, ‘affiniteit met’, ‘uitdaging’, ‘piepelmennetjer’ enzovoorts. Op die regel is dit ROC geen uitzondering. En kennelijk beschouwen ze de PABO (of beter: willen ze de PABO graag zien) als een opleiding waar je kunt leren spellen en rekenen. HBO-niveau, dus.

      • 9-tot-5-mentaliteit
        Kent u die docent ook die om 14.15 uur het gebouw verlaat, terwijl hij mompelt dat hij nog zoveel moet nakijken?

        • En wat dan nog?
          Die docent moet misschien wel tien keer in het jaar op zijn vrije dag komen vergaderen!

          • En daarbij …
            … verkeer ik in de gelukkige omstandigheid een eigen bureau (met pc) op school te hebben, maar voor zaken als nakijkwerk of het in elkaar zetten van tentamens ga ik toch echt in de (relatieve) rust van m’n studeerkamer aan de slag.

          • Hoera,
            die ene leraar in het voortgezet onderwijs met een eigen bureau (met pc nog wel) op school. We hebben deze speld in de hooiberg gevonden: het is geschiedenisleraar!

          • Naja …
            … het is een ROC, geen VO
            … ik ben ook belast met ICT-activiteiten (applicatiebeheer, trainingen etc)

        • Beste Noam,
          Ik woon dicht bij school, fiets met al die tussenuren constant op en neer, levensgevaarlijk, zeker bij lage zonnestand. Nakijken doe ik nauwelijks, ik ga met mijn tijd mee: tegenwoordig vink ik af.

          • tussenuren
            “Tussenuren”… dat zijn die uren waarin iemand niet staat ingeroosterd en dus naar eigen believen zijn werkplek mag verlaten?
            Dit lijkt onbespreekbaar te zijn.
            Waarom? O.m. omdat “Die docent misschien wel tien keer in het jaar op zijn vrije dag moet komen vergaderen!” (aldus een eerdre reactie op dit forum).
            Ja, dat lijkt me vreselijk. Vergaderen is so wie so al erg, want dan moet ik -als autonome professional schaal LD- overleggen en afstemmen, en dan ook nog op mijn vrije dag?
            Ammenooit niet. Gelukkig heb ik een vakbond die voor mij op de bres staat.
            Hoezo vrije taakmodel? Hoezo kortere vakanties bespreekbaar maken?
            Niet? Dan ook niet zeuren over die vergaderingen.
            Mijn ervaring is dat dit soort zaken altijd in goed overleg kan worden opgelost.

          • Wel nee
            In de CAO staat dat vergaderdagen en andere teambijeenkomsten die gepland staan in de jaaragenda van de school, verplicht moeten worden bijgewoond, al staan er twintig op je vrije dag gepland. Op mijn school is dit absoluut niet bespreekbaar; het wordt je kwalijk genomen als je er al over begint, dus een tweede keer laat je dat wel uit je hoofd.

        • Ging het hier niet om clichés?
          Bettman en ik waren wat aan het klagen over de clichés in de personeelsadvertenties, en nu ontstaat er een heuse discussie over de vermeende ‘*’ (kan de uitdrukking zelf niet uit mijn toetsenbord krijgen) -mentaliteit van de docent. Hoe vreemd kan een balletje rollen als er geen expliciet HUMORteken bij een post staat………..

Reacties zijn gesloten.