Ik ben er nu uit gedonderd maar vorig jaar had ik het twijfelachtige genoegen te mogen delen van de taart die werd gepresenteerd ter gelegenheid van de dag van de leraar. Die vermeldde : Dag van de Leeraar.
De taart smaakte overigens net zo goedkoop als de tekst : vies zoet, klevend aan het verhemelte.
Het zou hebben gelegen aan het onderwijs dat de banketbakker had genoten…
Wie verwacht nog iets van ons.
Reacties zijn gesloten.
Kleffe taart… jakkie! Liever een kwaliteits BON-BON
Hou je haaks historica, we bakken onze eigen “taart”. Momenteel wordt de laatste hand gelegd en voor de volgende dag van de leraar wordt hij binnengerold op elk onderwijsbobo feestje. Moet je opletten wat er dan uitspringt!
jarig
Wat spannend; het geeft me het gevoel dat ik toch een beetje jarig ben op deze dag van de leraar en dat er een cadeautje aan zit te komen. Ik kan bijna niet wachten.
uhum.. geen valse verwachtingen
Altijd lastig met overdrachtelijk taalgebruik. Zeker als het dan ook nog via een forum gebeurt. Maar voor alle duidelijkheid, ik weet niets meer dan anderen en heb dus ook geen “voorkennis” over een gigantische aktie. Ik denk echter wel oprecht dat wij als bonners een enorme taart aan het bakken zijn en dat werkelijke veranderingen door ons worden aangewakkerd. Aan alle publiciteit te merken, denk ik ook dat het niet vreselijk lang meer kan duren voordat dat zichtbaar wordt.
Dag van de leraar
Zeg Peter, begrijp jij nou dat het ook werkelijk iedere keer weer lukt? Je kunt ze inpakken met een sentimenteel tekstje over een arme leerling. Je kunt ze zelfs wijsmaken dat ze niet voor het geld werken. Vertel ze op de dag van de leraar dat ze onmisbaar zijn… hou de taal kinderlijk, spreek ze toe alsof het kinderen zijn en je krijgt alles gedaan…
Goed, dan nu de belangrijke zaken: heb jij R. al benaderd? Misschien kan dat in de skybox, hij is dol op voetbal. En dan is hier de eerste opzet voor: de school van de 21ste eeuw. Hier komt jouw kantoor. Nee, niet te dicht bij de lokalen, dan kun je geen gasten ontvangen. Ach welnee, maak je geen zorgen: er komt heel veel geld vrij voor het onderwijs. Als we fuseren, kun je twee schalen omhoog. -Jazeker, dat valt op: moeten we zorgen dat ze niet te vergelijken zijn. Laat D&T een ander functiewaarderingssysteem uitwerken.
Dan is dit het nieuwe foucher systeem: iedere leerling krijgt in een schooljaar vier fouchers. Een BON, zeg maar. Iedere BON geeft recht op 1 les van een docent. De student maakt gebruik van alle faciliteiten in de school, gebruikt de ICT en als hij ergens niet uitkomt mag hij zijn BON inwisselen en een leraar om hulp vragen. De laatste BON kan hij inwisselen voor een diploma. Het enige zwakke punt van dit nieuwe systeem blijft dat je leraren nodig hebt. Niet heel veel, maar toch is het zonde: zes leraren weg en je kunt weer een schaal omhoog. Jammer.
Nou, nog even een praatje houden in de aula: wat zal ik zeggen? De leraar is het zout van de maatschappij? Ja, dat is goed: zout moet je immers niet te royaal gebruiken? Hi,hi…
.
.
Dag Van De Leraar
Wanneer men een ‘Dag van de ……’ aan je gaat wijden, dan is dat een teken dat het echt beroerd met je is gesteld. Ook dit is weer een symptoom van gedaalde lerarenstatus. Heeft iemand wel eens gehoord van de ‘Dag van de schoolleider’, de ‘Dag van de minister’ of de ‘Dag van de interim-communicatie-manager’?
Missschien moeten wij maar eens zoiets instellen, en dan vooral hetzelfde neerbuigende toontje aanslaan.
Welke breedbekkikker heeft deze ongein eigenlijk bedacht? Laat hem zijn kraaltjes en zijn spiegeltjes voortaan maar voor zichzelf houden.
Dag van…
Die Dag van de leraar heeft gewoon te maken met veramerikanisering van onze samenleving.
(Vandaar ook dat domme valentijnsgedoe op scholen met rozen.). In mijn andere vak (Bibliothecaris) ondekte ik op de Amerikaanse discussielijsten dat er daar ook nog zo iets was als de dag van de bibliothecaris (misschien ingesteld door Laura Bush, die bibliothecaris schijnt te zijn). Als ik mij nederlandse collega’s ’s morgens op HUN dag attent maakte keken ze mij in al hun nuchterheid glazig aan en terecht. Amerikanen vinden het enig voor alles een dag, maar past het wel in onze cultuur?
De dag van…
De dag van de interim-communicatie-manager? Geweldig!!! Lijkt me eigenlijk wel toepasselijk om daar slechts een halve dag voor te reserveren.