Nieuwe internationale cursus voor v.o. docenten

Dankzij Global Educators in contact met (inter-)nationale collega’s!

Wageningen Universiteit biedt samen met enkele andere internationale opleidingsinstituten de cursus Global Educators aan. Een uniek concept waarbij onderwerpen als ‘wat moet je als docent kunnen om in de 21ste eeuw les te geven?’, ‘hoe besteed je aandacht aan klimaatverandering in een overvol curriculum?’, ‘op welke manieren kun je ICT gebruiken om het onderwijs interessanter en uitdagender te maken?’ en ‘hoe kun je leerlingen laten nadenken over actuele onderwerpen zoals duurzaamheid?’.
Het onderwijs vindt in het Engels en via het internet plaats: deze twee aspecten zorgen ervoor dat je in contact staat met studenten van opleidingsinstituten wereldwijd. Door middel van collaboratief leren ontwikkelen studenten samen een project dat zij uitvoeren in de klas, zij delen hun ervaringen op de cursus website, leren van elkaars ervaringen en doen (meer) ervaring op met ICT en duurzaamheidonderwerpen.

Dus: ben jij net afgestudeerd en nu werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs, of nog bezig met je opleiding tot docent? Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden en/of wil je graag meer informatie over Global Educators ontvangen? Neem dan gerust contact op via email: natalia.eernstman@wur.nl.

11 Reacties

  1. de moderator heeft deze reclame kennelijk toegelaten
    Maar wat is dit een afgrijselijk stukje leegspraak. “Uniek concept”, “lesgeven in de 21ste eeuw….”, collaboratief leren”. Bent u wel op de hoogte met wat er in Nederland onder collaboratie verstaan wordt? Maar samenwerkend leren klinkt al gauw niet vet cool genoeg. Hier is een slechte reclamemaker aan de gang geweest. Zoveel is wel duidelijk.

    Verder is duidelijk dat het hier helemaal niet gaat om onderwijs, maar dat het gaat om het propageren van politiek/maatschappelijke standpunten. “Hoe kun je leerlingen laten nadenken over actuele onderwerpen” is nog neutraal te noemen. Staat er “zoals duurzaamheid” achter, dan gaat het om bepaalde politieke en maatschappelijke meningen, die onder het mom van onderwijs door de strotten van de kinderen moeten worden gedrukt.

    Van het gejij en gejou op z’n Veronica’s ben ik overigen in het geheel niet gediend.

  2. mee eens 1945
    Dit is gewoon reclame voor een opleiding. Mensen/ organisaties (zo ook bovenstaande organisatie) ruiken geld nu docenten een “pot” geld hebben gekregen om zich bij te scholen. Maar als je dan al reclame wilt maken, doe het dan goed en niet op bovenstaande manier.

    • Joepieieieie… ze doen ook aan POP
      “The course/program allows each educator to design a personalized Professional Development Plan”

      We mogen aan de pop. Is het niet geweldig!

      • Er is ook een PAP !?
        zelfs bij mijn assurantie tussenpersoon, een grote bank (waar ik was voor de handdruk van mijn schoolbestuur), spelen dit soort zaken.

        Vroeger noemden ze het daar PAP.

        Waar staat de “A” voor ?

Reacties zijn gesloten.