Ervaring met LeerWeg Ondersteund Onderwijs (LWOO)
Mijn kind heeft LWOO, het levert de school extra budget op, maar wat mag je verwachten van de school en waar kan de school op aangesproken worden?
Wat zijn de ervaringen van anderen? Heeft het kind er baat bij en hoe heeft de school LWOO ingericht?
Op KT en TH niveau telt een LWOO leerling voor 2, maar wat levert het voor de leerling op?
Welkom op dit forum Krekel68
Beste Krekel68,
Van harte welkom op dit forum. Ik kan je zelf geen antwoord geven op je vraag. Ik hoop dat er anderen zijn die dat wel kunnen. In ieder geval: nogmaals van harte welkom!
LWOO-leerlingen
Beste Krekel68,
Uw kind heeft een LWOO-indicatie (LeerWegOndersteunendOnderwijs). Kinderen met zo’n indicatie hebben vaak de moeilijkheid dat ze zich niet lang kunnen concentreren en vragen om een rustige leeromgeving waarin zij regelmatig kunnen ‘pauzeren’. Een klas met leerlingen met een LWOO-indicatie telt meestal maximaal 16 leerlingen zodat de docent per leerling meer tijd heeft dan in een ‘normale’klas met bij voorbeeld 28 of 30 leerlingen.
Verder is er vanuit het zorgteam op school veel extra aandacht m.b.t. de prestaties en het welbevinden van deze leerlingen. Docenten hebben frequent overleg met elkaar over de voortgang van de leerlingen.
Groetend, Ton Jager
LWOO
Daarnaast bestaat er vaak de mogelijkheid voor leerlingen om met slechts 1 of 2 docenten de dag door te komen. In plaats van de doorgaans 6/7/8 verschillende docenten. De leerlingen hebben dikwijls een eigen lokaal. Allemaal om verandering, lees: onrust, te voorkomen.
Daarnaast is de zorg extra uitgebreid en staat er een team klaar wanneer een leerling het even te zwaar heeft. Dit is de zogehete time-out klas. Waar leerlingen opgevangen worden en huiswerk kunnen maken of even wat anders kunnen doen.
Als laatste staat de relatie ouder-leerling-docent meer centraal.
Historia vitae magistra