interne vacatures van een HBO instelling

Ik krijg regelmatig een mail met de interne avcatures van mijn school. Een goede zaak natuurlijk en ik kijk regelmatig of er iets interessants tussen zit. Wat me telkens opvalt is de verhouding tussen onderwijs (docent) functies en niet onderwijsfuncties.
Deze keer:
12 functies waarvan:
8 managers, coördinatoren en beleidsmedewerkers
1 combinatie: teamleider en docent
3 docenten.

Het wisselt soms wat maar het beeld is niet veel anders op andere momenten.

Ik realiseer me dat dit in principe niets hoeft te zeggen over de totale verhouding op/obp. Het zou kunnen dat de 8 managementsfunctied de enioge functies zijn en dat daar zo’n beetje maandelijks van stoel wordt gewisseld, terwijl de docenten 40 jaar lang op dezelfde plek blijven zitten. Maar het viel me toch op.

2 Reacties

  1. werk voor managers
    In tijden van crisis moeten managers ook werk hebben. Voor die docenten hoeven we (de maatschappij dat zijn wij) niet te zorgen, omdat er een lerarentekort is. Dius die docenten komen wel aan de bak. Het probleem / de uitdaging is om de mensen die niks kunnen een goed inkomen te garanderen. Heb jij een betere oplosssing dan die mensen als manager / cultuurcoördinator / teamleider op het hbo aan het werk te zetten?

  2. Inz. beleidsmedewerkers
    Er reageert hier niemand op ‘beleidsmedewerkers’; dat kan betekenen dat iedereen al zo murw is dat het ze niet meer opvalt.
    In de vijf bedrijven waarin ik, voorafgaand aan mijn onderwijsloopbaan, werkte bestond er niet zoiets als ‘beleidsmedewerker’. Dat was typisch iets van de overheid. Daarom ben ik er nooit achter gekomen wat deze mensen nu eigenlijk doen. Nu zie ik in die opsomming van u ook weer beleidsmedewerkers genoemd.
    Waartoe dienen ze? Wat doen ze? Wat is hun meerwaarde voor het onderwijs? Misschien sla ik de plank mis, maar Ik ben bang, dat ik de vraag door hem te stellen al beantwoord heb.
    Een mentor van bovenbouwklassen wordt bij ons verondersteld ook wat aandacht te besteden aan studie- en beroepskeuze van zijn leerlingen. Is het ethisch verantwoord om deze kinderen te attenderen op het mooie beroep van beleidsmedewerker?

Reacties zijn gesloten.