Karl Dittrich

Beste Karl,

Gefeliciteerd met je benoeming bij de VSNU. We verwachten er veel van.

Decennia lang hebben de universiteiten de verantwoording voor de academische borging van het onderwijs vanaf de basis verwaarloosd, met als triest maar zeker niet uniek dieptepunt de verankering van onbruikbare en aanstootgevend slecht geformuleerde referentiekaders in de wet: www.beteronderwijsnederland.nl/node/7883. We spraken elkaar hierover op het BON-symposium, je weet van de hoed en de rand.

Het gevaar dat de academische PABO’s juist niet het verschil gaan maken is reeel: www.beteronderwijsnederland.nl/forum/academische-pabo. Het is in je nieuwe functie nog meer aan jou om er voor te zorgen dat we voor de reparatie van de schade niet opnieuw in gesprek hoeven met de pseudowetenschappers die ons onderwijs al veel te lang in hun handen hebben gehad.

De naam Stapel valt vaak: www.beteronderwijsnederland.nl/node/7948. Zijn impact op het onderwijs is echter verwaarloosbaar. Dat geldt zeker niet voor enige anderen die hun naam zetten onder het in link 7948 besproken pamflet. Kijk eens naar de manier waarop deze hoogleraar van het Freudenthal Instituut Nederland mag en meent te moeten profileren in de wereld: www.fisme.science.uu.nl/staff/marjah/download/VdHeuvel-Panhuizen_keynote_MERGA33co.pdf.

Vriendelijke groet, Joost Hulshof.

PS. Essentiele vragen die gesteld moeten worden: www.beteronderwijsnederland.nl/forum/waarom-wiskunde-op-school. Maar ook: mag Nederlands weer een vak worden om u tegen te zeggen? En zie ook de bijdrage van Couzijn op www.beteronderwijsnederland.nl/forum/cpb-cito-score-als-gevolg-van-prestatiebeloning-met-07-punten-omhoog,

5 Reacties

 1. KD wisselt net zo snel van hoofd als van pet

  Uit een recente toespraak van Karl Dittrich blijkt toch niet dat hij het allemaal heeft begrepen. Sterker nog: ik denk dat hij razendsnel van pet en hoofd heeft gewisseld: van belangenbehartiger voor de kwaliteit naar belangenbehartiger voor de besturen.

  • Verbaast me niets. Op het

   Verbaast me niets. Op het laatste BON-symposium sloeg hij een belerende toon aan betreffende en tegen docenten. Hij zat er voor mij toen al helemaal naast.

 2. De vraag is: wanneer zegt de

  De vraag is: wanneer zegt de VSNU de charlatans bij @hetNRO de wacht aan?

 3. Actueel blogje nog steeds dit

  Actueel blogje nog steeds dit. Wat doet Karl?

Reacties zijn gesloten.