Donderdag 4 oktober: Make Shift Happen

Party time today:

cbeacademica.nl/myacademica/evenementen/msh12/

We lezen:

Het congres Making Shift Happen van 4 oktober nadert met rasse schreden. De belangstelling voor het congres is weer enorm en de workshops stromen vol. De grote belangstelling is niet verwonderlijk. Zelden komen zoveel internationaal gerenommeerde onderwijs experts samen in Nederland. Inschrijven kan nog, maar om u te verzekeren van een plaats in de workshops van uw keuze, is enige haast wel geboden.

Zie ook:

Make shift happen

Ook de PvdA is prominent aanwezig in dit feest van de vrije onderwijsmarkt:

Kijk eens rond op de msh12 link. De kosten zijn €495,- pp, excl. BTW.

Waarover gaat het? Over hun helpen:

The chairman of the groep legt het feestje zo uit:

www.youtube.com/watch?v=mx_3vJPlqF0&feature=endscreen

Impressies van het feestje vorig jaar:

Moet dit meetellen voor het lerarenregister? Dat lijkt ons niet:

CPS, CBEgroup,..: academie?

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/httpnlcbe-groupcomblog-het-kwade-spoor

6 Reacties

  1. De welkomsttune zou kunnen

    De welkomsttune zou kunnen zijn: Frank Zappa's "We're Only in It for the Money"

     

  2. Bijna 500 euro betalen om te

    Bijna 500 euro betalen om te kunnen praten OVER onderwijs?

    Op deze site kan hetzelfde maar dan gratis.

    Intussen staan duizenden onderwijsgevenden les te geven in meer of minder lastige situaties: situaties die geschapen zijn door dezelfde lui die zo graag met elkaar praten over onderwijs tegen een zeer forse entreeprijs. Al dat praten over onderwijs gaat over hen maar zonder hen, vermoed ik. Al die pratenden willen kennelijk het onderwijs sturen naar nog meer shi(f)t. Ze willen kennelijk overheden voor hun karretjes spannen want anders zie ik geen nut in dergelijk praten met elkaar.

    Is er een jongetje dat de waanzin kan benoemen van deze blote keizers?

    Het introductiefilmpje rammelt al, de rest waarschijnlijk ook.

  3. De persoon in het filmpje

    De persoon in het filmpje lijkt wel heel erg op mijn voorstelling van de gladde verkoper, maar dat kan uiteraard helemaal mijn eigen misinterpretatie zijn. Intussen bezigt de man vooral algemeenheden die niet nader worden ingevuld maar die in de eerste seconden overtuigend kunnen lijken. Filmpjes zijn zelden bedoeld om na een slogan even na te denken over de inhoud ervan.

    De slogans die we hier ontmoeten:

    – Het onderwijs moet kwalitatief beter (kan m.i. altijd worden gezegd, zelfs bij kwalitatief hoogstaand onderwijs).

    – De leerkracht moet beter gekwalificeerd zijn (kan OOK altijd worden gezegd, zelfs bij uitstekende leerkrachten, want volmaaktheid en heiligheid zijn ons nu eenmaal niet gegeven).

    Permanente educatie is eigenlijk de enige schijnoplossing die het filmpje noemt, uiteraard, want aan permanente educatie valt steeds weer wat te verdienen voor die cursusaanbieders.

     

    Wie zo grofweg luistert naar deze meneer McDaniels, denkt dat deze meneer de wensen van BON staat te verdedigen.

    Maar helaas ouders! Deze club (dat CBE dus) is van het Nieuwe Leren en dat Nieuwe Leren blijkt juist te zorgen voor kwalitatief slechter onderwijs! Dat kunnen praktijkmensen u bevestigen. U wordt een rad voor de ogen gedraaid als u wordt geconfronteerd met zulke BON-achtige uitspraken.

    CBE wil Het Nieuwe Leren en ieder die wil meepraten daarover dient bijna 500 euro te betalen, waarna natuurlijk geen enkele leerkracht een grote draai gaat maken. Daaruit concludeer ik dat we hier te maken hebben met een grote lobby richting de politiek. Want anders gingen deze activisten zelf wel een school oprichten als het hen werkelijk ernst was.

    Goedkoop babbelen en intussen incasseren: elke handelaar herinnert zich waarschijnlijk zijn beginnersverbazing over het gemak waarmee geld kan worden verdiend.

     

  4. intjoenen op dit concept

    "Ik verwacht dat er zeer veel gelijkgestemden of misschien wel niet gelijk gestemden zullen kunnen intunen op dit fantastische concept. "

    De man is werkelijk groots. Zonder dralen en schijnbaar moeiteloos komt deze lulkoekbingozin er met maar één haperingetje uit. Dat heeft hij meer gedaan!

Reacties zijn gesloten.