Kwaliteitsverschillen

In De staat van het onderwijs 2015/2016 die deze maand verscheen, staat een intrigerende grafiek. Hierin zijn de gemiddelde toetsscores van basisscholen afgezet tegen het percentage gewichtenleerlingen. Als je kijkt naar scholen met hetzelfde percentage gewichtenleerlingen, dan zie je een enorm verschil in de gemiddelde toetsscores.
Dat betekent dat gelijke leerlingen op de ene school beduidend meer leren dan op de andere. Er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen scholen. Als we leerlingen gelijke kansen willen geven, dan is het belangrijk dat scholen een basiskwaliteit realiseren. Het kan en mag niet zo zijn dat er scholen zijn waar leerlingen minder leren dan op andere. Leerlingen verdienen goed onderwijs, ongeacht op welke school ze zitten.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter