Waag het niet te spreken over onbevoegden

Een schoolbestuur is naar de rechter gestapt om een voormalig docent het zwijgen op te leggen. Deze oud-docent zou uit de school zijn geklapt over onbevoegde docenten en een angstcultuur op de school. Hij zou ook een bestuurder met de dood hebben bedreigd (wordt door de docent zelf ontkend), maar gek genoeg gaat de gerechtelijke procedure daar niet over, die lijkt puur bedoeld de man het zwijgen op te leggen over bovengenoemde onderwerpen: "volgens de onderwijsinstelling berokkent de man de school schade door zijn uitspraken" […] Aan de rechtbank wordt gevraagd de man te verbieden om mondeling of schriftelijk schadelijke uitspraken over de school of aan de school verbonden personen te doen."

Voor informatie: www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27884149.ece/Voormalig-docent-moet-mond-houden?lref=SL_1

3 Reacties

  1. Eerstegraads bekwaam in een

    Eerstegraads bekwaam in een "echt" vak; wat verbeeldt die man zich wel.

    Een "echte" leraar is uitsluitend bekwaam in één vak: onderwijzen.

    /Sarc off

  2. Wordt op die school ook les

    Wordt op die school ook les gegeven door bevoegde docenten? 

    Is daar iets over bekend?

  3. De website van RTLnieuws over
    De website van RTLnieuws over het percentage bevoegd gegeven lessen per school geeft twee locaties. Op de ene ligt het percentage net onder het landelijk gemiddelde (76%), op de andere ver daaronder (60%).

Reacties zijn gesloten.